Att köpa en valp från en kennel

Att köpa en valp från en kennel är inte samma sak som att köpa en produkt från en affär. Vad du köper är en ny familjemedlem som kommer att ge dig många fantastiska och härliga år tillsammans. Det är därför viktigt för dig som planerar att köpa en valp att verkligen fundera på vilken hundras som kommer att platsa just i din levnadssituation eller familj och hur mycket tid du vill lägga ner på din nya hunds behov samt vilken erfarenhet av hundar du har.

Det finns inget som är svårare att motstå än en valp med underbara ögon, len päls och gullig nos. Erfarna hundägare vet hur mycket jobb och träning en valp behöver medan en oerfaren ny hundägare kanske inte är fullt medveten om vad denne ger sig in på. Innan du bestämmer dig för att köpa en valp behöver du vara på det klara med att du har tid för din nya hund. En valp kräver lika mycket tid och uppmärksamhet som ett litet barn. Det är inte rekommenderat att lämna över uppfostran och träningen av en åtta veckors valp till ett hunddagis eller liknande. Det är oerhört viktigt för den nya ägaren eller familjen att själva hantera valpens uppfostran så att den knyter an till sina nya familj.

Det är viktigt att din nya hundvalp har en försäkring från dag ett. Många gånger har uppfödaren redan försäkrat sina valpar och du som ny ägare kan ta över den försäkringen. Även om kostnaden för en försäkring kostar en slant kan en oförsäkrad hund kosta en liten förmögenhet när du tar den till djursjukhus eller veterinär.

Visst går det att ha både hund och katt tillsammans och många gånger blir de bästa vänner (till slut). Det är precis lika viktigt att ha en bra försäkring för din katt som för din hund. Hos Kattförsakring.se kan du jämföra de mest populära kattförsäkringarna så att du kan välja den som passar dig bäst. Hos Kattförsäkring.se kan du läsa allt du behöver veta om kattförsäkringar och varför det är viktigt att försäkra din älskade katt.

Tänk noga igenom om du vill köpa en tik eller hanhund. En tik kan ge valpar och löper runt två gånger per år. Hanhundar kan även de användas för avel men kräver mer erfarna hundägare för att kunna träna och kontrollera hunden (särskilt större raser). När du är redo att köpa en valp behöver du ett friskintyg, ett registreringsbevis, ID-märkning samt ett köpeavtal som visar vem som äger valpen.

Seriösa kennelägare som säljer sina valpar upplever ett hjärtslitande men också efterlängtat ögonblick. Givetvis är uppfödaren medveten om att valparna ska säljas men vad som gäller är att sälja till rätt ägare och ett bra hem. Uppfödaren vill kontrollera de nya ägarna (så mycket som det går) för att försäkra sig om att deras fina valp kommer att hamna i ett hem där valpen kommer att bli väl omskött, tränad och älskad. Var därför beredd på att svara på uppfödarens frågor.