Hund i trädgården

Det finns inget härligare än att spendera tid i trädgården under vackra vår- och sommardagar tillsammans med din hund. Alla hundar älskar att vara utomhus och vad kan vara mer praktiskt än att låta din hund rusa runt och leka i trädgården? Men fullt så enkelt är det tyvärr inte eftersom du först måste se till säkerheten för din hund. Dessutom gäller ägaransvar för dig som är hundägare som måste efterlevas. En ytterligare faktor är att inte alla vill att hunden gräver upp rabatten eller tuggar på växter i trädgården.

Staket

Om din trädgård är belägen nära en väg eller i tätbebyggt område bör du skaffa ett hundsäkert staket. Hur högt ett staket behöver vara beror på hur stor din hund är. Ju större hunden är desto högre behöver stängslet vara. Om du redan har ett trästaket i trädgården kan du behöva förstärka insidan med ett hundstängsel. Det kan vara frestande att låta hunden vara ute i trädgården utan uppsyn men det är inte rekommenderat eftersom du som hundägare har strikt hundägaransvar. Investera i så fall i att bygga en hundgård för hunden att befinna sig i.

Trädgård och vackra växter

En trädgård är för de allra flesta en rofylld oas i livet. Vi njuter av att vara utomhus bland grönska och vackra växter. Men observera att de flesta växter som är giftiga för människor också är giftiga för hundar, som exempelvis snödroppar, liljekonvaljer och påskliljor. Om du har växter som du vet är giftiga plus att du vet att din hund gillar att gräva i rabatten (eller gräsmattan) är det rekommenderat att skaffa en löplina (eller hundgård) istället. När du har ordnat med en trygg tillvaro utomhus för din hund kan det vara en god idé att även satsa på att snygga till trädgården. Hos Stenbolaget finns ett stort urval av marktegel som kommer att ge snygg design samt variation i din trädgård. Stenbolaget erbjuder ett brett urval av hållbara marktegel av hög kvalitet i varma sköna färger. Marktegel kommer att skapa fin harmoni och garanterat ge din trädgård ett lyft. Med marktegel kan du till exempel skapa en skön uteplats eller attraktiva gångstråk i trädgården. Marktegel har låg vattenabsorption, är frostbeständigt och har en lång livslängd.

Hundgård

Hundgården har varit föremål för debatt där många anser att hunden får frihet medan andra tycker att hunden sätts i en slags förvaring. Det finns trots allt många fördelar med en hundgård, särskilt om du äger en hundras som föredrar att vara utomhus. Hunden kommer att få gott om frisk luft och du kan gärna skaffa hundleksaker som den kan sysselsätta sig med i hundgården. Men en hund ska fortfarande promeneras och får inte lämnas ensam hela dagarna i en hundgård. Som vanligt gäller ägarens skyldighet till tillsyn av sin hund. En rätt använd hundgård kommer dock att bli en fin tillgång både för hunden och hundägaren.