Okategoriserade

Att marknadsföra sin kennel

Det finns flera sätt att marknadsföra sin kennel på. Beroende på vilken typ av kennel man har kan man till exempel kontakta olika hunduppfödare och fråga om de är intresserade av att hålla olika typer av samarbeten eller liknande.

Sociala medier

Allt fler upptäcker i dag att det är som allra lättast att synas och bli upptäckt på sociala medier. Samma sak gäller för kennlar. Här kan man skapa en egen sida för kenneln och lägga upp bilder, få recensioner, meddela om priser, öppettider och en hel del annat. Att komma igång med sociala medier är ofta inte speciellt svårt, men om man tycker att det är klurigt finns det många bra guider online man kan läsa.

En fördel med att just använda sig av sociala medier är att inlägg med mera kan delas och med andra ord få spridning långt utanför den egna bekantskapsgränsen. Inläggen kan till och med nå andra länder och det kan vara mycket bra om det är så att kenneln också erbjuder hundpensionat i någon form. Då kan långväga gäster enkelt hitta kenneln och inackordera sin hund vid behov.

Att synas på hundtävlingar

Om man siktar på att föda upp hundar för utställning, agility eller liknande kan det vara mycket klokt att också vara med och synas på tävlingarna. Man kan till exempel bära en Mössa med tryck, halsduk eller varför inte en jacka med kennelns namn tryckt på ryggen? Det är ett sätt som garanterat gör att man syns, särskilt om man väljer lite mer färggranna plagg eller kanske rent av reflexmaterial. Om man väljer reflex får kläderna dessutom också flera syften.

När man är på hundtävling är det också effektivt att ha burskynken med kennelns namn, eller kanske rent av ett tält om det är så att man ska vara utomhus på en agilitytävling hela dagen. Då är man skyddad mot väder och vind samtidigt som man också syns bra.

Annonsera

Ett annat sätt att synas mer på är genom att annonsera. Man kan till exempel kontakta lokaltidningen eller andra magasin och fråga om de kan tänka sig att ha med en annons mot att deras logga kommer med på kennelns hemsida. Man kan också betala för att få in en annons av valfri storlek. Ju större annons, desto dyrare blir det dock i regel. Det är bra att komma ihåg att annonserna ofta bara når dem som läser tidningen och många gånger bläddras de bara förbi. Att annonsera i en lokaltidning är därför lite av ett lotteri. Ibland kan det ge något, men ibland är det inte så många som finner annonsen.

Det finns också flera hundtidningar som man kan annonsera i. Ett exempel är Svenska Kennelklubbens egen tidning.