Starta din egen kennel

Visst skulle det vara helt fantastiskt att kunna arbeta med sin hobby på heltid? Att driva en kennel är otroligt roligt och givande, men kräver även många timmars arbetsdag med en låg lönsamhet. Trots det öppnar människor kennlar hela tiden, antingen som heltidsjobb eller som bisyssla utöver det vanliga arbetet. Det som är viktigt att komma ihåg är att det kan vara otroligt svårt att bolla mellan en kennel och en vanlig anställning. Det är mycket som ska fungera dygnet runt och du behöver finnas tillgänglig mer än du kan ana.

Det första du behöver ha koll på är den hundras som du planerar att föda upp. Innan man har tillräckligt mycket kunskap är det svårt att ta ställning till vilken ras som kommer att bli bäst att avla på. Grunden i hunduppfödning är att vara ägare till en tik och därefter hitta en hanhund som man tycker passar tiken bra. Se till att kontrollera så att båda hundarna uppfyller de hälsoprogram som hundrasen har.

När du har tagit dig igenom dessa steg är det dags för själva aveln. Du behöver se till att du har en god ekonomisk buffert för att komma igång. Har du inga egensparade pengar kan du ansöka om ett företagslån hos capcito.com eller annan låneförmedlare som du känner dig trygg med. Även om det är väldigt roligt att bedriva en kennel så kommer det att vara kostsamt med många återkommande utgifter. Ett exempel är t.ex. det kennelnamn som du kommer välja. Att endast registrera detta kostar nämligen 2500 kronor om du registrerar dig hos SKK. En registrering hos SKK är att föredra, eftersom detta är en typ av kvalitetsstämpel som många kommer att utgå efter när de väljer att köpa hund.

Det är viktigt att du bedriver din kennel av rätt anledning. En uppfödare ska ha kunskap om hundrasen och drivas av att utveckla den till det absolut bästa. Det räcker sällan med att “älska hundar mest av allt i hela världen” för att lyckas. En kennel är ett arbete som pågår från tidig morgon till sen kväll, varje dag i veckan. Du kommer alltså att få leva med din kennel dygnet runt och finnas där för både tik och valp dagligen, tolv månader om året. Med det sagt är det alltså otroligt viktigt att du tänker ut varför du egentligen vill starta en kennel. Du kommer inte att bli rik på ditt uppfödande, så om tanken är pengar bör du tänka om direkt!