Ska du sluta med hunduppfödning?

Att hålla i en Kennel är något som kan vara väldigt utmattande. Det råder inga som helst tvivel om att det är en otrolig känsla att vara så pass nära sina hundar och att driva en Kennel. När man är Kennelvärd så har man ett stort ansvar. Hundarna som står för födseln måste vara under god uppsikt så att man har koll på att hunden mår bra och att den har allt som den behöver. Man behöver agera stöd för hunden och finnas där för den ifall den skulle bli orolig över något. Men framförallt så är det viktigt att ta hand om hunden och se till att den verkligen är lycklig. Likt för människor så är det påfrestande att vara gravid och för en hund så kan det vara ett tufft läge om det är så att man inte får den kärlek som kan behövas. Skulle hunden verka nere under en längre tid så kan det vara bra att besöka en veterinär. 

När du driver en kennel så blir det ofta väldigt smutsigt där hundarna är. Många hunduppfödare har inte bara en, två eller tre hundar för den delen som är gravida och dessa hundar får inte vara i en stressig miljö under tiden som de väntar hundvalpar. Så det finns inte riktigt möjlighet att städa riktigt ordentligt då det kan stressa upp hundarna väldigt mycket. Så som kostnad för hundarnas trevnad så finns risken att platsen där hundarna för det mesta håller till bli väldigt smutsig och hårig. Om man inte tar hand om det ganska så snabbt så kan det göra olika skada på golv/väggar, beroende på vad det är för material på dem samt vad det är för hundar.

Ställets luftfuktighet har också en stor påverkan på hur mycket utrymmet kan skadas av hundarnas ständiga närvaro. Ska du t.ex. flytta och du har drivit en kennel så är det mycket viktigt att du flyttstädar ordentligt. Beroende på hur många hundar du har ägt och hur länge så kan svårigheten att göra det skinande rent variera ordentligt. Oavsett om hur svårt det är att städa upp så kan du alltid lita på att Flyttstädning Skellefteå gör ert boende skinande rent när de flyttstädar åt er.

När man har slutat med hunduppfödning så kan man ta stor stolthet i att man har hjälpt många familjer med att förse dem en ny familjemedlem. En hund kan göra en sådan stor skillnad för en familjs välmående. Hundar är människans bästa vän av en anledning och ju fler hundar som finns i världen ju bättre kan den bli. Hundar används flitigt både inom terapi och inom räddningstjänsten. Vem vet vad det har blivit av med hundarna som kom från just din kennel? Du kan känna en stor stolthet över den tid och energi som du lagt ner med att vara kennelvärd.